Operă, folclor și meditație în matineu la Biblioteca Metropolitană. Festivalul Primăvara Spiritului

20.03.2019 14:24

În 23 martie 2019, ora 11, la Biblioteca Mihail Sadoveanu din București, va avea loc un concert inedit în cadrul Festivalului Primăvara Spiritului, festival dedicat împlinirii a 96 de ani de la naşterea Maestrului Spiritual Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga.

 

Evenimentul va conține recitalurile sopranei Rodica Anghelescu, acompaniată de pianistul Ieronim Buga, recitalul de folclor al solistei Ioana Marin, vizionare de film, netowrking, meditație.

Intrarea la toate evenimentele este liberă.

Sintagma „Primavara Spiritului“ este o trimitere directă la renașterea spirituală, sau cea de a doua naștere, asa cum a fost descrisă în paginile Noului Testament prin citarea Mântuitorului însusi și care nu este altceva decât Realizarea Sinelui. Organizat pentru prima dată în anul 2016 in jurul datei de 21 martie, festivalul este dedicat zilei de naștere a maestrului spiritual Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga.  Data se suprapune și cu Anul Nou persan (Nawroz), un preambul al Paștelui creștin. Ediția din acest an a festivalului este realizată de Asociația Nirmal Art în Biblioteca Metropolitană București și Asociațiile Sahaja Yoga România. "Kundalini a fost descrisă cu mii de ani în urmă, însă acum a venit timpul să vedeți cum se manifestă la nivelul maselor de oameni. Şi aceasta este posibil pentru că a venit timpul înfloririi. La început, arborele are doar una sau două flori. Dar când este vremea să înflorească, bobocii se preschimbă în mii de flori. Acum este momentul." Shri Mataji Nirmala Devi

Festivalul se încheie în data de 30 martie cu un recital cameral cu violoniștii Anne Marie Ene, Avadhut Kasinadhuni și pianista Cristina Popescu – Stănești. Program însoțit de meditație

Asociația Culturală Nirmal Art este organizatoarea evenimentelor de succes Turneul Național Comorile Persiei (ianuarie 2017), Gala muzicilor tradiționale, a Festivalului Primăvara Spirituliui și a ciclului de conferințe Atelier de meditație. Este alcătuită din profesioniști în domeniul culturii care și-au propus să împrospăteze peisajul cultural românesc cu proiecte interesante, inovative și atractive, promovând arta autentică și spiritualitatea.

Sahaja Yoga își desfășoară activitatea în cadrul unor organizaţii nonprofit care activează în peste 100 de ţări, în baza principiilor de moralitate, spiritualitate, promovarea diversităţii culturale şi implicarea în problemele comunităţii. Cursurile, susţinute de voluntari în întreaga lume, sunt publice şi gratuite. Asociaţia Sahaja Yoga – România a fost fondată în 1991 și desfăşoară activităţi în aproape toate marile orașe.oraşe ale ţării.

Asociaţia  Culturală “Nirmal Art , CIF 34114212

asociatia.nirmal.art@gmail.com

https://nirmal-art.com

+40721433018

+40747068199

 

Contact