Festivalul Primăvara Spiritului – ediția a doua, dedicat Zilei Shri Mataji Nirmala Devi

13.03.2017 21:18

Festivalul Primăvara Spiritului vadebuta marți, 21 martie 2017, la  ora 18:00, la Palațul Șuțu (Muzeul Municipiului București) cu un concert omagial dedicat Maestrului Spiritual Shri Mataji Nirmala Devi.

 Din program vor face parte Sonate de D. Scarlatti, Primăvara de Vivaldi, Capricii de Paganini fascinantele ragasuri indiene, Experimentul Realizării Sinelui și proiecţii de film. Festivalul va mai conține workshopuri și meditații începând de miercuri, 22 martie 2017, ora 18.00 la Biblioteca Metropolitană din București

 

Interpretează:  Cristina PopescuStănești –pian

                     Anne Marie Ene – vioară, vioară indiană

                     AvadhutKasinashuni – vioară, tabla

Adresa: Muzeul Municipiului București (Palațul Șuțu), Bd. N. Bălcescu, Nr. 2 (Universitate)
Intrarea este liberă.

 

"Kundalini a fost descrisăcu mii de ani în urmă, însă acum a venit timpul să vedeți cum se manifestă la nivelul maselor de oameni. Şiaceasta este posibil pentru că a venit timpul înfloririi. La început, arborele are doar una sau două flori. Dar când este vremea să înflorească, bobocii se preschimbăîn mii de flori. Acum este momentul." ShriMatajiNirmalaDevi

 

Începând din anul 1970, Shri Mataji Nirmala Devi a călătorit în întreaga lume pentru a da Realizarea Sinelui tuturor oamenilor, indiferent de naţionalitate, rasă, religie sau condiţie socială. Shri Mataji este prima, unica şi singura personalitate în istoria umanităţii, care a oferit Realizarea Sinelui în masă prin metoda Sahaja Yoga, revelată de Sfinţia Sa. Astfel, timp de 40 de ani, a susţinut nenumărate conferinţe publice, oferite tuturor oamenilor în mod gratuit. De învăţăturile sale au beneficiat sute de mii de oameni de pe tot globul, aceştia obţinând iluminarea fiinţei interioare şi ascensiunea spirituală completă. Căutătorii adevărului şi-au îmbunătăţit, prin practica metodei Sahaja Yoga,  starea de sănătate fizică, mentală şi emoţională şi au obţinut echilibrul interior.

Kundalini, energia primordiala de natură maternă, aflată la baza coloanei vertebrale în osul sacru, se trezeşte in mod spontan în timpul experienţei Realizării Sinelui. Shri Mataji a susţinut ca aceasta trezire este un proces viu şi spontan şi un drept înnăscut, care nu poate fi cumpărat. Toate sesiunile de Sahaja Yoga sunt absolut gratuite şi sunt susţinute de voluntari locali din întreaga lume, în peste de 100 de ţări. Shri Mataji şi-a dedicat viaţa umanităţii, a întemeiat organizaţii nonguvernamentale pentru mame sărace şi copii orfani, şcoli internaţionale cu o complexa programă holistică. Totodată, a fondat centre de sănătate şi de cercetare în domeniul sănătăţii, în care se folosesc şi sunt oferite tratamente gratuite prin metoda Sahaja Yoga, precum  şi o Academie de Artă care  revitalizează si reînsufleţeşte aptitudinile pentru muzică, dans şi artele plastice.

În tot acest timp, Realizarea Sinelui şi practica Sahaja Yoga au transformat pas cu pas vieţile oamenilor la nivel global. În onoarea Sfinţiei Sale şi a muncii sale nobile, dorim sa declaram ziua de 21 Martie, ziua sa de nastere, „ Ziua Internaţionala Shri Mataji Nirmala Devi”:

https://secure.avaaz.org/en/petition/All_Governments_UN_UNESCO_Schools_University_Colleges_To_declare_March_21st_as_Shri_Mataji_Nirmala_Devi_Day/?sqJPjjb

Cu această ocazie, publicul este invitat în data de 21 martie 2016, la un program în care să experimenteze bucuria Realizării Sinelui.

Contact