Două viori, un pian și o meditație în matineu la Biblioteca Metropolitană

27.03.2019 16:28

 Închiderea Festivalului Primăvara Spiritului

 

Sâmbătă, 30 martie 2019, ora 11, la Biblioteca Mihail Sadoveanu din București, Festivalul Primăvara Spiritului se va încheia cu un recital cameral însoțit de meditație. Festivalul este dedicat împlinirii a 96 de ani de la naşterea Maestrului Spiritual Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga.

Evenimentul va mai conține vizionare de film, networking, meditație.

Interpretează Sangit  Chamber Ensemble

Anne Marie  Ene – vioară

Avadhut Kasinadhuni – vioară

Cristina Popescu Stănești – pian

 

Intrarea este liberă.

Sintagma „Primavara Spiritului“ este o trimitere directă la renașterea spirituală, sau cea de a doua naștere, asa cum a fost descrisă în paginile Noului Testament prin citarea Mântuitorului însusi și care nu este altceva decât Realizarea Sinelui. Organizat pentru prima dată în anul 2016 in jurul datei de 21 martie, festivalul este dedicat zilei de naștere a maestrului spiritual Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga.  Data se suprapune și cu Anul Nou persan (Nawroz), un preambul al Paștelui creștin. Ediția din acest an a festivalului este realizată de Asociația Nirmal Art în Biblioteca Metropolitană București și Asociațiile Sahaja Yoga România

Shri Mataji Nirmala Devi este cea mai importantă personalitate spirituală a ultimelor secole. Începând din anul 1970, Shri Mataji Nirmala Devi a călătorit în întreaga lume pentru a da Realizarea Sinelui tuturor oamenilor, indiferent de naţionalitate, rasă, religie sau condiţie socială. Shri Mataji este prima, unica şi singura personalitate în istoria umanităţii, care a oferit Realizarea Sinelui în masă prin metoda Sahaja Yoga, revelată de Sfinţia Sa. Astfel, timp de 40 de ani, a susţinut nenumărate conferinţe publice, oferite tuturor oamenilor în mod gratuit. De învăţăturile sale au beneficiat sute de mii de oameni de pe tot globul, aceştia obţinând iluminarea fiinţei interioare şi ascensiunea spirituală completă. Căutătorii adevărului şi-au îmbunătăţit, prin practica metodei Sahaja Yoga, starea de sănătate fizică, mentală şi emoţională şi au obţinut echilibrul interior.

"Kundalini a fost descrisă cu mii de ani în urmă, însă acum a venit timpul să vedeți cum se manifestă la nivelul maselor de oameni. Şi aceasta este posibil pentru că a venit timpul înfloririi. La început, arborele are doar una sau două flori. Dar când este vremea să înflorească, bobocii se preschimbă în mii de flori. Acum este momentul." Shri Mataji Nirmala Devi

Sangit Chamber Ensemble - Între două lumi Termenul Sangit înseamnă muzică în limba sanscrită. Deşi relaţionarea muzicii de cameră europene cu spiritualitatea indiană ar putea părea improprie, există o explicaţie simplă pentru aceasta: muzica vine din Spirit (Atma în sanskrită), iar Spiritul este universal. Sangit Chamber Ensemble nu practică arta muzicii doar pentru valoarea sa estetică, ci, mai ales,  pentru cea spirituală.

Asociaţia  Culturală “Nirmal Art , CIF 34114212

asociatia.nirmal.art@gmail.com

https://nirmal-art.com

+40721433018

+40747068199

 

Contact